• 0
groowie

Why some sets don't show under Buid?

Question

Hey everyone! :)

I am new here and like Rebrickable a lot! I'm not sure if it's just me or i found a problem in search function under Build:

Some sets are just not showing up, no matter how i set search settings. For example, Belville sets #5830 and #5810, that i own, don't show under results!

Any idea why is this the case? Did you noticed missing any other sets from search results?

Thank you and happy building!

Share this post


Link to post
Share on other sites

16 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

My guess is if you own it they don’t appear on the build function. Defeats the point to show them because you know you can build it. The build function is to show you other things you can build with your collection. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

There are a lot of build options. You can change them in the screen where you calculate the buildable sets.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I have option "Include Sets I own from My Set Lists in search results" checked and works for almost all sets, but not for some, like mentioned. Can you check?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
6 hours ago, groowie said:

For example, Belville sets #5830 and #5810, that i own, don't show under results!

Might be the standard year range?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I checked all options and marked all years, with same result.

Also set #30365-1 - Space Satellite is missing from results.

Edited by groowie

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

If all setting in the calculation are correct, the only other thing I can think of, is that the set list the missing sets are in, is not active for the calculation. You can check under My LEGO -» My Set Lists

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Sets list is activated (checkbox) for calculation. Can you detect something similar with your search results? If so, that would indicate bug in search function. And that can mean that some sets or MOCs are not visible to people searching, despite they have 100% of needed parts!

Thank you for the help! 

Edited by groowie

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I have a test-account. Can you export your setlist and post it here? Then I'll import it and test them.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

All 3 sets are under 50 parts. I believe the standard is put on >50 in the search (the difference between 0 and 50 is small on the scale). Otherwise, I'm at a loss here.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
1 minute ago, groowie said:

Yes! That was it: i didn't noticed that number of parts was limited from 50 up! Thank you so much TobyMac! :)

Should have been my first guess. I had the same issue...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now